Dodany: 2015-09-18 11:00:46

 

Kotlet schabowyPanierowany kotlet schabowy jest jednym z najbardziej kojarzonych z Polską potraw. Jest to danie wyjątkowo popularne na polskich stołach i lubiane przez większość rodaków. Jak przygotować smakowity i soczysty kotlet schabowy radzi restauracja obiady opole. Przede wszystkim zacznijmy od dokładnego roztłuczenia mięsa tłuczkiem.

 

Robimy to, żeby pozbyć się ewentualnych chrząstek, które mogą występować w mięsie. Następnie warto natrzeć je przyprawami i odstawić do lodówki, żeby mięso nimi nasiąknęło – radzi restauracja obiady opole. Po kilku godzinach możemy przystąpić do panierowania mięsa w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Dla uzyskania bardziej chrupiącej panierki zaleca się dwukrotne panierowanie mięsa.

 

Następnie dobrze rozgrzewamy olej na patelni i smażymy nasze kotlety aż staną się złociste. Ten przepis nie jest trudny i pozwala na uzyskanie smacznego kotleta schabowego, który będzie ozdobą naszego stołu – zaleca restauracja obiady opole. Podawać z ziemniaczkami i surówką..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Kotlet schabowy
Nick: