Dodany: 2015-10-05 13:16:37

 

Fasolka po bretońskuFasolka po bretońsku jest daniem smacznym, zawierającym dużo kalorii i węglowodanów. Jest to idealnie skomponowana potrawa na tę porę roku, jesienną pluchę i zimowe mrozy. Doskonale rozgrzewa, zapewnia niezapomniane wrażenia kulinarne. Stanowi dodatek do obiady opole, ale może też być samodzielnym daniem głównym.

 

Zacząć trzeba od namoczenia fasolki, która powinna spędzić w wodzie około 12 godzin. Następnie kroimy w plasterki kiełbaskę, czosnek i cebulkę. Fasolę wstawić na gaz, podlać wodą i gotować. Kiełbasę wraz z resztą składników dodać do gotującej się fasolki. Następnie połączyć z koncentratem pomidorowym lub świeżymi pomidorami. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą.

 

To danie może stanowić samodzielną potrawę lub dodatek do obiady opole – podawaj je z chlebem lub ziemniakami. Na pewno będzie bardzo smaczne również z boczkiem. Jak radzi restauracja obiady opole warto samodzielnie przygotować takie danie, bo jest nie tylko niezwykle sycące, ale również pełne składników odżywczych. Mogą być po nim małe sensacje żołądkowe, ale to wszystko przez fasolkę.

Dodaj nowy komentarz do artykułu Fasolka po bretońsku
Nick: