Dodany: 2011-05-18 10:43:11

Pochodzenie i zastosowanie gałki muszkatołowejZ pojęciem doskonałego smaku i osiągnięcia bardzo idealnej potrawy związane jest odpowiednie doprawienie jej. W dzisiejszych czasach mamy mamy do dyspozycji wiele przypraw, a należy do nich np. gałka muszkatołowa.

 

Jak informuje nas kucharz z restauracja gdańsk, gałka muszkatołowa, jest przyprawą pochodzącą pierwotnie z rejonów Indii, a teraz w produkcji gałki specjalizują się wyspy z obszaru Morza Karaibskiego. Restauracja gdańsk, to miejsce gdzie możemy cieszyć się smakiem i walorami, jakie dostarcza mam właśnie ta przyprawa. Gałka muszkatołowa, w kuchni znajduje zastosowanie głównie do potraw z każdego rodzaju regionu, czyli np. kuchni włoskiej, holenderskie, francuskie, czy nawet polskiej.

 

Kucharz z restauracja gdańsk, to osoba, która bardzo sobie ceni smak i walory gałki muszkatołowej. Poza tym podkreśla, że gałka jest bardzo dobrym afrodyzjakiem i niegdyś była wykorzystywana do celów leczniczych. Ze względu na to, że zawiera w sobie olejki lotne to łagodzi między innymi zaburzenia oskrzelowe, wzdęcia, czy dolegliwości reumatyczne, oraz pomaga w kojeniu bólu po jakiś zabiegach kosmetycznych. Jak widać gałkę możemym stosować wszędzie, w zależności oczywiście od naszych potrzeb..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Pochodzenie i zastosowanie gałki muszkatołowej
Nick: