Dodany: 2011-05-17 08:39:41

Pochodzenie i zastosowanie anyżuW dzisiejszych czasach coraz więcej osób decyduje się na stołowanie w jakiś restauracjach, a kucharze i właściciele chcę żeby wrażenia po wizycie w ich restauracji były niesamowite i powodowały to, że będziemy chcieli tam jeszcze wrócić.

 

Tego efektu nie osiągnie się bez bardzo dobrego kucharza, a co więcej bez przypraw, które nadają potrawom odpowiedniego smaku i aromatu. Kilka lat wcześniej przyprawy były wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów leczniczych. Takie właśnie było pierwotne zastosowanie anyżu. Zastosowanie anyżu jest bardzo duże i wykorzystywany może być do wytwarzania olejków, które odstraszają komary i zabijają kleszcze i pchły.

 

Poza tym, anyż łagodzi kaszel i objawy reumatyzmu. Jak informuje nas kucharz z restauracja gdańsk, anyż w kuchni dodaje się do potraw słodko - kwaśnych, mięsnych, warzywnych . Poza tym, dzięki swojemu aromatowi podkreśla smak pierników, deserów mlecznych, grzanego wina. Restauracja gdańsk, to miejsce, gdzie poznamy smak i zastosowanie anyżu. Jak informuje nas kucharz z restauracja gdańsk, anyż rośnie tylko w Chinach i pewnej części Wietnamu, a w kuchni jest bardzo cenną przyprawą..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Pochodzenie i zastosowanie anyżu
Nick: