Dodany: 2015-10-05 13:33:51

 

Kotlet schabowy Tradycyjne polskie potrawy nie mają sobie równych – zalicza się do nich również kotlet schabowy, który z dużą chęcią zamawia wiele klientów restauracji obiady opole. To aromatyczne, panierowane danie, które nasyci każdego wygłodniałego członka rodziny.

 

Przygotowanie schabowych w zaciszu domowej kuchni jest naprawdę szybkie i nie wymaga od gotującego specjalnych umiejętności kulinarnych. Jest to w końcu tradycyjne polskie danie, podawane na obiady opole. Najpierw rozbijamy tłuczkiem mięso, a następnie przyprawiamy je i czekamy aż przesiąknie. Teraz możemy przystąpić do panierowania, czyli obtaczania kotletów w jajku i bułce tartej.

 

To sprawia, że kotlet są nieco bardziej kaloryczne, ale jakże smaczne i aromatyczne. Zresztą kto by się przejmował kaloriami kiedy można zjeść tradycyjną polską potrawę. Smażymy ją na mocno rozgrzanym oleju na patelni i podajemy z równie tradycyjnymi dodatkami – ziemniakami, surówką, koperkiem. Warto chociaż raz w tygodniu serwować na obiady opole tradycyjne polskie danie..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Kotlet schabowy
Nick: