Dodany: 2015-09-18 11:18:20

 

WatruszkaWatruszka jest bułeczką wypełniona nadzieniem z twarogu, która wywodzi się z tradycyjnej kuchni wschodniej. W Polsce spopularyzowana została już dawno temu, jednak nie jest ona tym samym co nasze drożdżowe bułeczki (chociaż sama receptura jest podobna). Jak ją przygotować w domu?

 

Okazuje się, że wystarczy odrobina drożdży, mleko, mąka, cukier, jajka, masło oraz cukier wanilinowy, żeby stworzyć podstawę takiej bułki. Jak radzi restauracja obiady opole do tego trzeba dodać jeszcze serowe nadzienie, które stworzyć można w bardzo łatwy sposób i pyszna drożdżówka jest gotowa. Restauracja obiady opole serwuje tradycyjne ukraińskie watruszki od dawna i cieszą się one niesłabnącą popularnością wśród odwiedzających klientów. Jeśli chcemy zrobić w domu drożdżowe bułeczki warto skorzystać z przepisu, który podają obiady opole.

 

Przygotować zaczyn drożdżowy, dodać do niego mleko, mąkę, wanilię i żółtka, uformować kulę, a gdy wyrośnie wypełnić nadzieniem z twarogu. Przy przygotowaniu jest trochę pracy, ale warto zrobić takie słodkie bułeczki samodzielnie w domu..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Watruszka
Nick: